100% Natuurlijke Vanilline Smaak

Ambachtelijk behandelde Vanille

Lees het Vanilleverhaal

Verander de manier waarop u vanille ervaart

Verser. Oeganda heeft twee vanille oogstseizoenen. Dit verzekert de aanvoer.

Uniek. Gekenmerkt door een intense smaak, hoger vanillinegehalte en kaviaar.

Zwaarder. Gemiddeld weegt een A-boon 5-6 gram en bij een goede oogst kan dit oplopen tot 9 gram.

Verander de manier waarop u vanille ervaart

Multifunctioneel. Door zijn intense en krachtige smaak past hij goed in romige desserts, ijs, gebak en dranken.

Smaak. Wordt beschouwd als zoeter, met een fruitige smaak die doet denken aan bessen, rozijnen en vijgen.
Bij het extraheren geeft het een donker en intens concentraat.

Wij zijn Vanillapoint

We laten boeren glimlachen en brengen een genot voor uw smaakpapillen.

Wij brengen verse vanille in topconditie van Oeganda naar Europa brengen, dat is wat wij doen. We willen een eerlijke prijs voor de boeren, want dat is de beste manier om hen te versterken.

Het gaat om veel meer dan het verkopen van ons product. We leren Oegandese boeren betere vanille te produceren en betalen ze een eerlijke prijs voor het geweldige product dat ze verbouwen. Zo zijn ze beter in staat om een goed inkomen te verdienen.

Ons erfgoed - Wij kennen de vanilleteelt en de ambachtelijke kunst van de vanille behandeling.

100% Premium Oegandese vanille

Vanillebonen uit Oeganda zijn uniek rijk aan aroma en diep van smaak. Ze hebben een hoog gehalte aan vanille kaviaar en een hoge concentratie aan vanilline. Gemiddeld wegen bonen van klasse A tussen 5-6 gram. Het is perfect voor bakken en koken, en als smaakmaker voor ijs, yoghurt en cosmetica.

Vanille van regeneratieve landbouw - Gezonde bodems en rechtstreekse aankoop bij de boer

De regeneratieve praktijken zoals mengteelt, gemengd boeren bedrijf en bodem bedekking zijn de dominante vorm van landbouw. We hebben eerlijke-waarde partnerschappen om meer boeren aan te trekken voor een winstgevende en duurzame vanillewaardeketen om het volume van de Oegandese vanilleproductie te vergroten

Toegewijd aan hoge kwaliteit vanille

Wij zorgen ervoor dat alleen de rijpe peulen worden geoogst, zowel op onze eigen boerderij als op de boerderijen van onze partners. Na de oogst sorteren we de bonen en beginnen we met het droogproces, waarbij we de bonen zorgvuldig in de zon drogen om zo de premium kwaliteit donkerbruine bonen met een rijke smaak te verkrijgen.

Koop in bulk

Word verliefd op Oegandese vanille. Voor bakkers & HORECA die vanille nodig hebben in grotere hoeveelheden, & voor kleinhandelsverpakkingen, stuur ons hier uw verzoeken.

Neem contact met ons op
Mijn naam is Wouter van Amsterdam en ben een kleine 10 jaar werkzaam in de Patisserie. Sinds juni 2021 ben ik mijn eigen bedrijf gestart in het maken van ambachtelijk bereide bonbons. Via een klant ben ik in contact gekomen met Godfrey Kiwumulo van Vanillapoint. Ik ben altijd opzoek naar betere grondstoffen dan dat ik nu gebruik zodat ik de kwaliteit van mijn bonbons naar een hoger niveau kan tillen. Toen ik in gesprek ging met Godfrey en hij mij zijn vanille liet zien en ruiken werd ik meteen enthousiast. Ik heb niet eerder met zo een mooie verse, dikke en glanzende vanille gewerkt in de bakkerij en de aroma kon je op meters afstand al ruiken. Toen ik deze vanille ben gaan verwerken in mijn vanille-karamel bonbons was ik meteen overtuigd. De geur en smaak die deze bonen afgeven zijn ongelooflijk krachtig. Daarnaast geeft het mij ook veel meerwaarde dat ik direct van de bron kan kopen. Ik waardeer de samenwerking met Vanillapoint enorm!

Wouter van Amsterdam

Als je op zoek bent naar een top product, dan geld dat wel voor deze vanille. Mooie dikke vanille, vet, vol met vanille, en zeer rijke smaak. Daarbij is het nog van een klein organisch gecertificeerd familiebedrijf. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen . Fantastische kwaliteit, goede service en ook nog betaalbaar.

Ruben Coonen

Het verschil tussen de vanillebonen van Godfrey en de bonen die je normaal in elke winkel vindt is enorm. Godfrey's vanille is veel groter en veel verser. Het aroma en de smaak is perfect. Heel graag gebruik ik deze vanille in mijn tartelettes.

Marloes de Jonge, Moes Nijmegen

Wij gebruiken al enkele jaren de Vanille bonen van vanilla point. Dit na grote tevredenheid de bonen zijn mooi groot en goed gevuld, wij gebruiken ook de schil om zelf vanille-suiker te maken deze hebben hier voldoende olie en smaak voor. De bonen zijn zeer goed te bewaren in de verpakking waarin ze geleverd worden. Wij hebben meerdere malen besteld en vinden de kwaliteit telkens misschien wel een beetje beter worden. Wat ook belangrijk is is natuurlijk de prijs deze is zeer concurrerend.

Restaurant de Stadstuyn

Voor mijn patisserie zoek ik altijd de beste producten voor de beste prijs. Hier heb ik de beste vanille gevonden. Godfried is vriendelijk in het contact, en de vanille is altijd vers en van goede kwaliteit. Ook, niet te vergeten, de prijs is goed. Zou het aanbevelen.

Roel Wagenaar, Holy Sweets Nijmegen

Ik gebruik VANILLApoint vanille al enkele jaren. Daarvoor gebruikte ik de vanillestokjes van de groothandel. Ik ben vooral blij met de prijs en kwaliteit van het product; de bonen zijn zeer vers en zeer rijkelijk gevuld. Hierdoor hebben de gerechten die wij vers maken een zeer goede smaak door de kracht van de vanille. Ik geloof ook omdat het vanillestokje zo goed gevuld is en krachtig ruikt en smaakt dat er minder van nodig is om hetzelfde te evenaren. Dus uiteindelijk is dit voor ons ook zuiniger in gebruik. Ik raad iedereen vanille aan.

Chef Johnny Bosveld

Onze partners