Eenvoudig in 4 stappen een hele vanilleboon splitsen en schrapen

Hier laten we zien hoe je een hele vanilleboon opent, splijt en schraapt in 4 eenvoudige stappen!
 

Stap 1 - Leg de vanillebonen op een snijplank met de platte kant naar beneden, van je af gericht. Het gekrulde uiteinde wijst naar de linkerkant van de snijplank.

Stap 2 - Plaats de punt van je scherpe mes in het midden van de vanilleboon, iets onder de gekrulde top.

Stap 3 - Snijd voorzichtig in de vanilleboon terwijl je de top naar beneden op de plank houdt. Gebruik je linker wijsvinger en duim om hem vast te houden. Snijd alleen in de bovenste laag van de boon. Snijd niet door naar de andere kant. Snijd langs het midden tot het einde.

Als je de boon in zijn geheel gebruikt, ben je klaar. De boon is gespleten.

Stap 4 - Als uw recept vereist dat de vanilleboonzaadjes of het kaviaar worden verwijderd, trek dan de vanilleboon lichtjes uit elkaar. Houd de boon op de snijplank. Draai het mes zijwaarts en steek het mes van de gekrulde bovenkant naar de onderkant van de vanilleboon. De kaviaar zal gemakkelijk van de schil van de vanilleboon op je mes glijden in een dikke, kleverige klomp.

Zie je, ik zei toch dat het makkelijk zou zijn! Wanneer je een vanilleboon schraapt, is dat altijd een perfecte gelegenheid voor een paar creatieve foto's. Deel ze zeker met ons hieronder!


Leave a comment

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.