Maak kennis met de oprichter

"Mijn persoonlijke missie is om de manier waarop boeren Agri-business ervaren te veranderen."


Godfrey Kiwumulo begon VANILLApoint als een manier om waarde te halen uit wat hij het beste kent. Opgegroeid in een boerenfamilie, ervaarde hij de rijkdom van de Oegandese bodem maar ook de strijd van de lokale boeren.


Hij verhuisde naar Nederland in 2018, met zijn Nederlandse Familie en toen hij de marktvraag naar Vanille in de EU zag, besloot hij om VANILLApoint te starten.

Boeren hebben te maken met te veel tussenpersonen die weglopen met het grootste deel van de productwaarde en inkomsten. Boeren veranderen in foto momenten voor green-washing van bedrijven.

Ik wil dat veranderen door hard te vechten voor eerlijke prijzen waardoor boeren zo duurzaam mogelijk kunnen werken. Wij kopen de beste kwaliteit vanille en ik nodig u uit om van onze Oegandese vanille te genieten en zo bij te dragen aan een beter voedselmodel dat goede landbouwpraktijken, kwaliteitsproducten en een fatsoenlijk inkomen voor de boeren mogelijk maakt.

Onze waarden en principes

We laten boeren glimlachen en brengen een genot voor uw smaakpapillen

Er is veel leuks aan Oegandese vanille. Dankzij het klimaat van Oeganda is het één van de weinige landen die twee vanilleoogsten per jaar kan produceren. Dit betekent dat de bonen altijd vers zijn: vanille het hele jaar door!


Wij behandelen de vanille direct bij de oorsprong in Oeganda, en verkrijgen de vanille rechtstreeks van onze eigen boerderijen en door rechtstreekse partnerschappen met lokale vanilleboeren. We leveren premium vanille.
Onze bevoorradingsketen is een gedeelde-waarde keten, 100% traceerbaar en volledig transparant. We blijven meer boeren toevoegen naarmate meer consumenten genieten van deze rijke vanille.

Natuurvriendelijke landbouw

Mengteelt & eerlijke prijzen

Onze vanille komt van mengteelt boerderijen. Dit betekent dat we ook andere gewassen verbouwen, zoals bananen en koffie. Dit komt de boeren ten goede omdat ze minder afhankelijk zijn van één gewas, maar de voordelen gaan nog verder.


Bananenplanten bieden een perfecte schaduw voor de optimale groei van de vanille en zorgen tegelijkertijd voor voedsel voor de boeren. Mengteelt is een van de meest duurzame landbouwpraktijken, omdat het helpt de bovengrond te herstellen, de watercyclus te verbeteren en de biodiversiteit te vergroten. Het is de meest duurzame manier.


Het is moeilijk voor de Oegandese boeren om zich te verzetten tegen grote bedrijven die de vanilleprijzen dicteren. Daarom betalen wij hen eerlijk. Het gaat om meer dan de smaak van onze vanille, we geven om de sociale impact van wat we doen.