Hoe gebruik je vanillestokjes

Maak je gerechten beter met de beste vanille 

Vanillebonen, die slanke peulen barstend van de aroma's, zijn een smaakmaker die je gerechten naar een nieuw niveau kunnen tillen. In deze post laten we je een aantal manieren zien om de betoverende wereld van vanillebonen te ontdekken en verkennen we creatieve manieren om hun hemelse smaak in je kookrepertoire te verwerken.

Waarom zou je kiezen voor verse Vanille?

Voordat we ingaan op de how-tos, laten we eens kijken waarom vanillebonen hun gewicht in goud waard zijn:

Het rijke smaakprofiel: Vanillebonen bieden een diepte van smaak die extract overtreft. De kleine zwarte zaadjes binnen elke peul geven intense, complexe aroma's af. Veelzijdigheid ten top: van desserts tot hartige gerechten, drankjes en zelfs zelfgemaakte extracten, vanillebonen zijn ongelooflijk veelzijdig.

Puur en Natuurlijk: In tegenstelling tot veel commerciële vanille-extracten die additieven kunnen bevatten, bieden vanillebonen een pure, onvervalste uitbarsting van smaak. Dit is hoe vanille hoort te smaken!

Wat te doen met vanillestokjes:

  1. Maak je eigen vanille-extract 

Snijd een vanilleboon over de lengte en schraap het merg eruit. Combineer de zaadjes met hoogwaardige alcohol (zoals wodka) in een donkere glazen pot. Sluit de pot af en laat deze een paar weken op een koele, donkere plaats staan, af en toe schuddend. Voilà! Je zelfgemaakte vanille-extract is klaar om je baksel te doordringen met ongeëvenaarde smaak.

  1. Maak je eigen vanillesuiker 

Doe een gespleten vanilleboon in een pot met suiker. Laat de vanille een week of twee in de suiker trekken. Gebruik deze geurige suiker in je koffie, thee, of strooi het over desserts voor een extra vleugje zoetheid. Je kunt hier ook de vanillestokjes voor gebruiken die je overhoudt nadat je het merg eruit hebt geschraapt om te verwerken in een ander recept. 

  1. Infuseer je room of melk met vanille 

Voeg een gespleten vanilleboon toe aan warme room of melk. Laat het 15-20 minuten trekken voordat je het gebruikt in custards, sauzen, of warme dranken.

  1. Maak je eigen vanillepasta

Combineer de zaadjes van een vanilleboon met een kleine hoeveelheid suiker om een pasta te maken. Gebruik deze pasta als een rijk alternatief voor vanille-extract in recepten.

  1. Maak vanille-geïnfuseerde boter:

Meng zachte boter met het merg van een vanillestokje. Koel tot stevig en gebruik het als een heerlijke spread of om mee te bakken. Wat dacht je van America Pancakes gebakken in vanilleboter? 

Waar zijn verse vanillestokjes te verkrijgen?

Als je met verse vanille werkt, is het cruciaal om eersteklas bonen te gebruiken. Zoek naar 'Grade A' Bourbon Vanillebonen, deze zijn bekend om hun superieure kwaliteit en krachtige smaak. Laat ons je verrassen met de kwaliteit van vanillebonen van onze eigen familieplantage in Oeganda.


Klaar om verse vanille aan je culinaire repertoire toe te voegen? Verken onze collectie van Grade A Bourbon Vanillestokjes en verhef je gerechten tot gastronomische perfectie!


Plaats een coment

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.