Vanillestokjes bewaren: hoe doe je dat het beste?

Ontdek onze vers geplukte vanille uit Oeganda! Wij hebben altijd vanille van de nieuwste oogst op voorraad. In Oeganda is het klimaat super goed voor vanille, waardoor het mogelijk is om twee keer per jaar te oogsten. Op deze manier kunnen we steeds precies inkopen wat we nodig hebben, waardoor je geen oude of uitgedroogde vanille in onze shop zult tegenkomen. Onze vanille is olieachtig, buigzaam en van 'Grade A' kwaliteit. Dat is de hoogste kwaliteit die er op de markt te vinden is. 

Hoe worden vanillestokjes verpakt?

Onze vanillestokjes worden geleverd in goed sluitende verpakkingen. We raden je aan de verpakking pas te openen wanneer je de vanillestokjes ook daadwerkelijk gaat gebruiken en de verpakking weer goed dicht te drukken als je de benodigde vanillestokjes eruit hebt gehaald. Maak je geen zorgen als je wat bruine vloeistof ziet; dit is de olie die tijdens het vacuümproces uit de bonen wordt geperst.

 

Bewaaradvies voor vanillestokjes

Om je vanillestokjes langdurig vers te houden, wikkel je ze strak in plastic folie en bewaar je ze in een luchtdichte glazen bak of een Tupperware doosje. Bewaar je vanillestokjes niet in de koelkast, omdat ze hierdoor kunnen uitdrogen of beschimmelen. Plaats ze op een koele, donkere plek in een luchtdichte verpakking.

Haal je vanillestokjes om de paar weken uit de verpakking om ze te laten luchten gedurende ongeveer 15 minuten. Als je deze bewaartips opvolgt, blijft je vanille tot wel 2 jaar goed. Zorg ervoor dat je de hoeveelheid vanille koopt die je binnen 6 tot 8 maanden zult gebruiken.

Zijn je vanillestokjes uitgedroogd of beschimmeld? Geen paniek! Je kunt ze revitaliseren door ze enkele uren in melk of warm water te laten weken. Kristallen op je vanillestokjes zijn een teken van hoge kwaliteit en zijn volledig eetbaar. Deze kristallen ontstaan wanneer vanilline, de belangrijkste smaakstof in vanille, naar de oppervlakte komt tijdens het drogen.


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.