4 makkelijke stappen voor het gebruiken van vanillestokjes

Hier laten we je zien hoe je een hele vanilleboon kunt openen, splijten en uitschrapen in 4 eenvoudige stappen!

Stap 1 - Leg de vanillebonen met hun platte kant naar beneden op een snijplank. Het gekrulde uiteinde wijst naar de linkerkant van de snijplank.

Stap 2 - Plaats de punt van je scherpe mes in het midden van de vanilleboon, net onder het gekrulde topje.

Stap 3 - Snijd voorzichtig in de vanilleboon terwijl je het bovenste deel op de plank vasthoudt. Gebruik je linker wijsvinger en duim om het vast te houden. Snijd alleen de bovenste laag van de boon. Snijd niet door naar de andere kant. Snijd langs het midden totdat je bij het einde komt.

Als je de boon in zijn geheel gebruikt, ben je klaar. De boon is gespleten.

Stap 4 - Als je recept vereist dat de vanilleboon zaden of merg moeten worden verwijderd, trek dan de vanilleboon iets uit elkaar. Houd de boon op de snijplank. Draai het mes opzij en beweeg het lemmet van het gekrulde topje naar de onderkant van de vanilleboon. De vanillemerg zal gemakkelijk van de schil van de vanillepeul op je mes glijden in een dikke, plakkerige klont.

Easy does it! Wanneer je een vanilleboon uitschraapt, is het altijd een perfecte gelegenheid voor een paar creatieve foto's. Zorg ervoor dat je ze hieronder met ons deelt!


Plaats een coment

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.